Chillen, en een dure Engelse les - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Marc Nouwen - WaarBenJij.nu Chillen, en een dure Engelse les - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Marc Nouwen - WaarBenJij.nu

Chillen, en een dure Engelse les

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Marc

02 December 2008 | Australië, Byron Bay

Hoooi,

Bij deze toch maar weer een verhaal, heb ook een nieuw usbgeval gekocht om mijn foto's erop te kunnen zetten, dus voorlopig ga ik nog even door ;)
Mijn laatste bericht is alweer bijna drie weken geleden, in die tijd ben ik niet veel verder gekomen met reizen, van Surfers Paradise naar Byron Bay.

Ik ben tot 16 december in Surfers Paradise gebleven met Ela, Peter en Chris. Plan was om veel te gaan surfen, maar de golven waren te hoog en te krachtig. Gelukkig word mijn onderwaterangst steeds minder, mede met dank aan Langens en Lieke die me deze zomer een onderwaterzwemcursus voor senioren hebben gegeven in de Beemd. Op sommige momenten werd al het water onder me de zee ingezogen om daarna in een golf van ruim 2 meter over me heen te donderen, echt gaaf! Snap nu ook wel dat er zoveel mensen verdrinken door de onvoorspelbare onderstroom. We zijn verhuisd naar "Sleeping Inn", een mix tussen hostel en appartement, heel chill!
De 14e nog naar een waterpark geweest; "Wet 'n Wild", vergelijkbaar met de waterparken in Spanje, Turkeije etc, maar dan moest je overal wachten. Toch zijn we op z'n Harm Smits naar alle glijbanen gerend om alles minimaal 1x gedaan te hebben.
De 15e waren de golven iets beter, dus pogingen gewaagd de golven te trotseren met een surfboard. Moeilijk, maar gaat steeds beter!

De 16e begon het noodweer.. In Brisbane schijnen honderden mensen hun huis te zijn verloren, complete chaos. Gelukkig bleef het bij ons beperkt tot zware regen. We vertrokken naar Byron, Ela en ik met de auto, de jongens met de bus. In Byron had Julia, Duitse vriendin van Peter en Chris, al een hostel voor ons geregeld. Met 16 man op een kamer, geen succes. Nacht daarna maar (illegaal) in mijn auto gepit. Het plan was om twee weken hier te blijven, en iedere dag te surfen.. Helaas... In ruim twee weken hebben 4 dagen kunnen surfen. Plan was om samen een board te kopen, achteraf blij dat we dat niet gedaan hebben.
Het heeft een paar dagen geregend, en de golven waren lang niet altijd goed, helaas.
Maar... Na twee dagen vonden we een appartement in het centrum, voor (omgerekend) 15 euro p.p per nacht, goedkoper dan een hostel, alles eigen, en stuk luxer. Vier dagen later konden we inchecken in een nog luxere toko, zie de foto's! Voor hetzelfde bedrag, maar 10min lopen uit het centrum. Heerlijk om je eigen bank te hebben, te kunnen chillen, etc. Maar je word er wel lam van...

Heb ik dan twee weken niets gedaan? O jawel hoor. We zijn naar Nimbin geweest. Nimbim is een dorp waar in 1973 een hippie festival werd gehouden. De hippies zijn er alleen nooit meer weggegaan. Dit is het enige dorp in Australië waar softdrugs gedoogd zijn (soort van Nederland in Europa voor 1 december 2008). We liepen het museum in, dit bleek tevens de coffeeshop/ smartshop te zijn! Bij Nimbim ook de lokale waterval bezocht, best mooi!

Iedere maandag is er in de Art Factory (hippiehostel) een soort van open podium. Ela heeft in Noosa een song geschreven over de liefde voor haar vriend, na de eerste maandag hebben wij haar een beetje gepusht om het de week erop te spelen. Julia heeft geoefend en heeft als tweede stem meegezongen. Later kwam Steven, gast die we kende uit Noosa, en heeft ook meegespeeld met het liedje. Ze hebben het nog eens opgenomen, het staat nu op UTube; zoek op: Over the moon.

Ook weer een lesje Engels gehad. "Rear to kerb" betekend dat je auto met de neus naar de weg moet staan, 135 graden, en niet met de neus naar de stoep. Deze Engelse les koste me $81,-
Verder heb ik geleerd dat je niet moet gaan autorijden met je spullen op het dak van je auto, deze les koste me mijn slaapzak.

Bryon Bay is het meest oostelijke punt van Australië, hier staat ook een mooie vuurtoren op een bergje. Peter, Julia en ik zijn om 4.30 opgestaan in de morgen, 45minuten lopen, om de zonsopgang te zien als eerste in Australië. Heb veel zonsopgangen gezien de laatste drie maanden, het blijft toch een bijzonder mooi iets. Zeker als de dolfijnen onder je in het water ziet zwemmen..

De afgelopen tijd veel "bekende" mensen van het reizen weer tegengekomen, veel leuke mensen leren kennen, een relaxte maand gehad. Het surfen is helaas nog niet zo super, vier dagen is toch te kort. Staan op het board gaat nu makkelijk, kan een beetje bochtjes maken, maar that's it.
Morgen ga ik met Peter verder reizen, Ela, Julia en Chris reizen met z'n drieën naar Sydney, we zien elkaar daar weer. Wij willen gaan WWOOF'en, je werkt dan voor kost en inwoning enkele uren per dag op een boerderij. De paardentoko krijg ik helaas niet meer te pakken, dus nu zoek naar een vergelijkbaar iets.

Groetjes, en laat iets van je horen!

Marc

p.s. foto's komen er zo snel mogelijk op, mogelijk in twee keer..

• 02 December 2008 - 14:00

Britte En Paul:

Hey hey! We zijn een keer de eerste die kunnen reageren!
    Gaaf weer te lezen dat alles goed met je gaat! Helemaal inmiddels tot rust gekomen?

Prachtige foto's heb je echt! Wow vooral die Sunrise...
    Maar eeh je moet ons wel nog even vertellen waar de beestjes zitten in de hoop... Want ik dacht iets gevonden te hebben, maar Paul was het er niet mee eens :s..

Inmiddels is het echt nog aftellen voordat de eerste maten naar jou toe komen! Komt Dominique eerst of eerst Edwin? Toch ben ik ook wel benieuwd wat zij ervan vinden.. Lekker chillen ;)

Paul heeft nog niet kunnen ontdekken hoe dat hij jou voordelig kan bellen, wat een ICT'er... Als hij er over uit is, zal hij je vast wel even bellen :p..

Relaxt dat alles goed is met jou en dat je aan het genieten bent daar! We wachten op je volgende berichtje..

Liefs xxx Britte

(Paul aan t typen)
    Heb je inmiddels geen gruwelijk sextekort na al die maanden daar zonder Do te zijn? Zie er namelijk niks over in je berichten :p

Mazzels Paul

• 02 December 2008 - 14:52

Mandy:

Vet, vet, vet!! Dit is fijn om te lezen na een dag hard werken! Ik wil ook, haha.
    Veel plezier daar!

Groetjes Mandy

• 02 December 2008 - 15:41

Je Moeder:

Ha manneke, leuk dat er tocht weer een verhaaltje bij is gekomen, vind het hartstikke leuk elke keer om te lezen en ben blij dat je er zo van geniet.
    Vandaag al 3 maanden weg, wel stil hier.

Fijn hè, over 2 weken komt Do, dat zal me een weerzien worden.
    Geniet ervan, maar dat zal zeker geen probleem zijn voor jou, de genieter bij uitstek.

Heel veel liefs mama

• 02 December 2008 - 17:24

Steph:

Heeee dolle dwaas!!
    Ik had je smsjes gelezen van Ton op Qlimax, mooi hoor;) Dat je nog ff aan ons denkt;)
    Heel erg veel plezier de komende tijd, wij zwaaien hier Do wel uit, verwacht ik van jou dat je haar met open armen ontvangt. Jullie hebben het verdient.
    Dikke kus!

• 02 December 2008 - 18:17

Lieke:

heey!!! mooi dat je onderwaterangst minder is, daar hebben we ook veel voor moeten oefenen en om moeten lachen haha. als ik eraan denk schiet ik weer in mn lach :D

het is weer leuk om een verhaaltje van je te lezen. heel fijn om te horen dat je het daar zo na je zin hebt.

we gaan weer verder met oefenen (onderwater zwemmen) als je terug bent!!!

nog heel veel plezier en succes daar,

(K) Lieke

• 03 December 2008 - 09:10

AP:

Hai Marc,
    Ik lees regelmatig dat het erg goed met je gaat en dat je enorm geniet. Zo'n reis lijkt me onbeschrijfelijk.Het gaat je goed. tot mails. Arjan.

• 05 December 2008 - 01:22

Spook:

Heeey Dikke...

Wa bende toch ook een kwast he, aanrijden met je spullen op je wagen...
    Maar gelukkig raak jij nooit iets kwijt.

Skon verhaaltje weer....

Hele dikke kus van Jezus

• 05 December 2008 - 21:28

Mirjam:

Leuk om te horen weer! Ik hoopte al dat er toch nog een verhaal zou komen. Echt leuke foto's ook! Echt jammer dat ik ook niet effe langs kan komen... Ga weer een week een zeilrace varen, kost een hoop geld...

Dikke kus Mirjam

• 06 December 2008 - 23:37

Remco Annet Jorg:

hey neef,zoals niet anders dan verwacht vermaak je je goed zie ik wel!mooie foto`s!
    heb uit zeer betrouwbare bron gehoord dat je nog niets verloren bent??????????ook dat hadden we niet achter je gezocht!pas je goed op do??
    geniet ervan en tot volgend jaar!(kunnen we nu nog zeggen)
    liefs remco annet en een dikke knuf jorg