Mijn avontuurlijke hoed en in Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Marc Nouwen - WaarBenJij.nu Mijn avontuurlijke hoed en in Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Marc Nouwen - WaarBenJij.nu

Mijn avontuurlijke hoed en in Sydney

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Marc

16 December 2008 | Australië, Sydney

Ben ik weer!! Voorlopig mijn laatste verhaal alleen, Do komt al bijna, en daarna Edje, waarschijnlijk zullen we dan samen leuke verhalen aan elkaar gaan brabbelen... :)

Na mijn laatste verhaal hebben Peter en ik vrij snel een boerderij gevonden, niet de meest ideale omschrijving in het boek maar ach.. Tijdens mijn telefoontje had ik het idee een kenau aan de lijn te hebben, maar we zouden het wel zien, het was maar voor een krappe vier dagen werken.

2 Dec.
's avonds Byron Bay verlaten, langs de snelweg bij een reststop de auto geparkeerd en geslapen. 's Ochtend via Grafton en Nina Glen uiteindelijk de boerderij bereikt. Aan de telefoon werden we al gewaarschuwd voor "wat rommel", maar dit! Hier kan zelfs mijn kamer, zelfs Edje's kamer, echt niet aan tippen!
Maar ach, het was maar voor een paar dagen.. De vrouw, Kathy, kwam nogal vreemd over. Ze had nogal wat problemen gehad en runde nu sinds acht jaar in haar eentje de boerderij; 70 koeien, 2 paarden en 140 acre gras, voor de koeien. Ons werk; de distels verwijderen uit het gras; eerst de kop eraf, dan met wortel en al uit de grond. Zwaar dooi werk. Ander werk; puin zeven, grote stenen in de ene bak, metaal in de andere bak, kortom; ook dooi werk.
Vorig jaar was er een programma op tv waarin stads jongeren een paar dagen gingen werken op een boerderij, was echt leuk. Dit was werkelijk niets van dat. Mocht iemand dit lezen die thuis een boerderij heeft (oud leerling Guus misschien?) ; bij deze wil ik graag een weekend vrijwillig komen werken, maar dan met dieren in plaats van met distels.
Peter is na een nacht vertrokken naar de auto, hij had teveel last van het stof in huis, de auto sliep beter. Gelukkig hadden Peter en ik veel lol, en tijdens het werk mijn MP3 aan was ook zeer relaxt. Vrijdag (de 5e) kwam Tansy, een meid uit Engeland die voor 17 dagen daar zou blijven. Wat hadden wij een medelijden met die meid. Kathy is chaotisch, zegt: "Fuck, Fucking en Fuck me dead" minimaal drie keer in iedere zin, loopt alleen maar te zeuren en is alles behalve gezellig..

6 Dec.
Na het ontbijt spullen gepakt, Peter nog een uurtje distels gedaan, ik nog een uurtje porselein lijmen, en de spullen gepakt. Rond het middaguur naar Coffs Harbour, een mooi havenstadje, gereden. Beetje rondgelopen, strand en haven bekeken, hapje gegeten, gewinkeld. Daarna wilden we naar de Big Banana gaan; geen idee wat het precies is, maar schijnt de toeristische attractie hier te zijn. Helaas; al gesloten. Optie 1; we gaan hier pitten en morgen naar de Banana, of, optie 2; Fuck the Banana, we rijden vast richting Port Macquire en geloven de banana wel. Optie 2.
Eerst Indisch gegeten, ook leuk. Aziaten eten gemiddeld minder dan Peter ik. Daar waar je in Nederland bij de Chinees steevast veel te veel krijgt, krijg je hier ook echt Aziatische porties. De Thai zag er goed uit, tot dat we zagen hoe groot de main course was. Bij de Indier; je bestelt je dish, bijv. chicken curry, en je bestelt er tafelrijst bij. Voor 2 pers een small, voor 4 een large. "Doe ons maar een large, en twee extra broden erbij want we hebben honger". Mevrouw dacht echt dat het teveel was; alles was op na ons schrans festijn :) Hierna richting Port M gereden.
's Middags hadden we de muskietennetten opnieuw in de auto gemaakt. "Peter, ik hoor een mug". Lamp aan; drie muggen, PATS PATS PATS, geen muggen meer.
Kwartier later, ik hoor weer muggen, bleken de netten te zijn losgelaten, zwaar frustrerend!

7 Dec.
Kwam er, 50 km voor Port M, achter dat mijn hoed nog op de boerderij moest liggen (jaja, alweer). Ik bel; zegt die F#%^&@*R dat ze gisteren mijn hoed al zag, maar niet had gebeld, want dat kost geld! Had die heks op dat moment wel willen wurgen!!
Naar een leuke camping gereden, Julia en Chris waren ook in PM, stadje in geweest en 's avonds naar de free bbq op de camping! Gezellig gebuurt met een stel uit Nieuw Zeeland en een stel uit Brisbane. Tyrone, de man uit Brisbane werd kwaad toen hij mijn "hoed verhaal" hoorde, en bood aan de hoed voor me op te halen, hij kwam daar toch in de buurt, geweldig!! Tyrone was een typische Australiër, dikke (ring)baard, korte pootjes, buikje en super vriendelijk. Mijn dag was weer goed!
's Avonds met Peter door de stad gewandeld, nog nooit zoveel kakkerlakken gezien, werkelijk honderden, overal. Later op de camping nog twee meiden ontmoet, Susi (Susanne) en Micci (Michela), alweer Duits.

8 dec.
Vandaag naar een koala ziekenhuis geweest. Werkelijk geweldig! Het zijn (bijna) allemaal vrijwilligers die koala's oplappen en ze daarna weer (indien mogelijk) uitzetten in het wild. Denk aan slachtoffers van bosbranden, aanrijdingen door auto's of aanvallen door honden. Respect voor deze mensen en het werk wat ze doen! Later zagen we ook een koala in een hoge boom actief blaadjes aan het plukken, best bijzonder om een koala actief te zien.

9 dec.
Vandaag alweer plannen om te gaan surfen. Maar... bij de stranden rondom het centrum kon je niet surfen, te hoge golven. En de andere stranden hadden geen borden te huur, en ik wil geen surfboard in mijn auto, nat, vol zand en wax, nee.. Dus maar heerlijk gezwommen, ook chill. Jullie kunnen bijna schaatsen, ik zwemmen, ieder zo zijn ding :)
Plan voor de de komende twee dagen; naar Forster en Tincurry, en naar het National Park Barrington tops. De Duitse meiden gaan met ons mee.

10 december.
Vandaag dag 100 van mijn trip! Gaat echt snel, heb al ruim een derde gehad!!
Naar Forster en Tincurry geweest, twee mooie dorpjes, nog naar een mooie lookout geweest. Kan echt genieten van die heerlijke uitzichten! Helaas erg winderig, later begon het zelfs te regenen. Eind van de middag richting Gloudcester gereden, halverwege langs de weg weer tentje opgezet, gekookt en na een potje mens-erger-je-niet gaan slapen.

11 dec
Bagger weer, regen. Gelukkig alleen miezer, dus toch naar de Barrington tops.
Ruim een uur rijden, over een zandweg, heerlijk crossen :) Auto is bruin in plaats van wit, maar da's ook wel weer gaaf.
We kwamen er ook achter waarom het REGENwoud, en geen zonnewoud heet. De eerste wandeling was echt heel mooi. De tweede zou normaal een prachtig uitzicht hebben. Normaal ja, want nu zagen we alleen maar witte wolken, beetje jammer dus.
De derde route. Deze was "under construction", maar boeiend, we wilde deze toch gaan lopen.. Route was echt zo mooi, niet echt een duidelijk pad, en na verloop van tijd dus gewoon verdwaald. Na twee uur te hebben rondgedoold met het richtingsgevoel van een konijn kwamen we gelukkig toch uit bij de goede weg, altijd leuk, achteraf. Ook nog prachtig blauw met rode vogels gezien!
Eind van de middag naar Newcastle gereden. Hostel 1; geen plaats; hostel 2; geen plaats; hostel 3 (het laatste); hier konden we onze tent opzetten op een stuk gras naast het zwembad, maar ach, beter als niets.

12 Dec. day 102
Regen. Toch op tijd op, naar de stad gegaan voor een free city guide. Graig, onze gids, had een tijd in London gewoond waar ze gratis rondleidingen voor toeristen hebben. Hij wilde dit ook gaan doen in Newcastle, wij waren de eerste groep ooit. Wanneer hij begon met zijn rondleidingverhaal leek het alsof er een casettebandje werd aangezet, we konden onze slappe lach dan ook echt niet bedwingen! Ondanks het weer toch best interessant, op deze manier zie je dingen van de stad die je normaal niet zou zien. Ook hoor je nog eens wat meer over de geschiedenis, bijzonder interessant. Later nog naar de kathedraal geweest, bus terug naar 't hostel gepakt en afscheid van de meiden genomen.
Tansy belde, Kathy wilde mijn hoed niet teruggeven, ook niet aan Tyrone (die speciaal daarvoor is omgereden) Ik heb Wwoof gebeld, het verhaal uitgelegd, en dat mijn hoed dus gestolen is. Er waren al meer klachten over Kathy, maar na deze klacht wordt ze uit het Wwoof boek gehaald, wat inhoud dat ze haar boerderij ook niet meer draaiende kan houden. Ik mijn hoed kwijt, zij haar boerderij, oog om oog, tand om tand.. (ik krijg waarschijnlijk een vergoeding voor een nieuwe hoed)
Na een filmpje en de Mac zijn Peter en ik richting Sydney gereden om op een parkeerplaats te pitten.

13 dec, day 103
Om 3 AM opgestaan en Peter op 't vliegveld afgezet, en vast gekeken waar ik moet zijn om Do straks op te halen :).
Nikki (vriendin van me van het kickboksen) zit al langer in Sydney en had al een bed op haar kamer voor me geserveerd. Dit hostel zit op Kings Cross, beetje de wallen in 't klein van Sydney. Mijn auto in een voorstad geparkeerd, want dat is gratis, en de bus naar de stad gepakt. Eerst even geslapen en naar Coogee Beach, een van de mooiste stranden van Sydney. 't Was nogal druk naar mijn maatstaven van de laatste maanden, maar wel chill. Hoge golven, en veel. Met Diego, een vriend van Nikki, wezen bodyboarden, ook echt gaaf!! Gaat super snel, sneller dan surfen!

14 dec, day 104
Ik sta in de Coles (de supermarkt), en hoor Nederlands achter me. Oke, komt wel eens vaker voor. Kijk ik om; Thijs de Hoogh! Oude bekende uit Veghel die ik al een jaar of vijf niet meer gezien had!
's Middags naar Paddy's Market geweest, soort Beverwijkse Bazaar in 't klein. Voor $5,- vest en voor $6,- een super relaxte trui gekocht, heerlijke prijzen :) Ook een nieuwe hoed gevonden, natuurlijk niet zo super mooi als mijn oude hoed, maar deze is ook best aardig.
Veel door de stad gelopen, veel mooie gebouwen gezien.
's Avonds met Thijs en nog wat anderen een Bavaria gedronken, die had ik nog niet eerder gezien hier.

15 dec, day 105
De dag dat mijn Do'tje deze kant op komt :)
Vroeg opgestaan. Na ontbijt met de Lonely Planet en plattegrond aan tafel gezeten en bekeken wat er allemaal te zien en te doen is in Sydney, en een mooi plan gemaakt.
Voor ik de deur uitging stootte ik mijn teen (ja, weer dezelfde :( ) gruwelijk hard, vel ligt er weer af. Kon mijn schoenen dus niet aan, dus de hele tocht op slippers. Eerst een wandeling gemaakt naar 'Art Gallery of NSW'. Een museum met allerlei schilderijen, veelal van schilders die allang dood zijn, maar is meestal in musea. Echt heel bijzondere schilderijen gezien, veelal van oude Australiërs, maar ook enkele Nederlandse (voor mij onbekende) schilders, werken van Rubens, Aboriginal art en kunstwerken die ik op zesjarig leeftijd ook al kon schilderen.
Hierna naar de Royal Botanic Garden. Helaas ging de rondleiding niet door, volgende keer met Do doen. De tuinen/ het park is werkelijk fantastisch! door de Farm Cove gelopen, dit is de baai vanwaar je de Opera House ziet met de Harbour Bridge op de achtergrond. Bijzonder om deze nu in het echt te zien. Natuurlijk foto's gemaakt ;) Langs de Opera House gelopen richting het volgende museum. Dit was er een eentje met moderne kunst, welke ik niet altijd even goed kan waarderen. Een klein voorbeeld; een video ruimte waarin je "kunstenaar" ziet die vier stoelen en een tafel met touwen aan een auto bind, er mee gaat rijden, waarna ze natuurlijk kapot gaan. Deze kapotte meubels in combinatie met de video heet dan kunst. Ik vind het troep.
Nog naar The Rocks geweest, het oudste gedeelte van Sydney, ook mooi.
's Avonds met Nikki, Mette (roommate), Raoul en Marsha (van 't hostel), ook naar Farm Cove gelopen om het te zien bij nacht, wederom super mooi!

16 dec, day 106
Vandaag niet veel bijzonders gedaan. Morgen komt mijn schat!!! Momenteel moet ze wachten op Shanghai, over 19 uur is ze hier!!!!! :):)

• 16 December 2008 - 08:59

Doo:

Hallo hallo hallo!
    Hier is al 6uurwachtende gefrustreerde en bijna in slaap vallende do!
    Overn uur mag ik inchecken als t goed is. Vlucht heeft wel al 35 min vertraging. Als er dadelijk Canceled staat als ik terugkom gil ik dit hele achterlijke vliegveld bij elkaar.
    Er is hier echt niks te beleven. En niemand spreekt engels! Hahaha Wat n Airport!
    Maargoed, ik ben BLIJ als ik in t vliegtuig zit. Nog wel 11 uur vliegen maar dan ben ik weer bij jouu! :D :D :D
    Ik kan niet meer wachten!
    Xxxxxxxxxxxxx

• 16 December 2008 - 12:28

Paul En Britte:

Hey hey!

Super verhaal! Wat ik alleen een beetje mis.. Heb je nou ook sinterklaas gevierd of is dat daar een onbekend fenomeen :s?

Heerlijk dat Do eindelijk (?!!) komt! Geniet er maar van! Ik ben ook echt heel erg benieuwd hoe zij het gaat vinden! Hoe lang blijft ze bij jou?

Voor jullie beide, geniet ervan! We wachten weer op jullie verhalen!

Liefs xxx Britte en Paul

• 16 December 2008 - 14:21

Steph:

Heeeeeuj kanarie!!
    Vet verhaal weer, gave foto's, geniet ervan met Do. Dak er niks van heur.

XXX

• 16 December 2008 - 16:01

Sanne:

jeujjjj
    eindelijk weer een verhaal :D
    ik heb weer genoten!
    geniet ervan en niet te gek met dominique de komende maand!
    veel plezier samen!!
    xxx

• 16 December 2008 - 16:20

Senn,,:

Heeejjj!!!

Gaaf dat je gisteren gebeld hebt en ik je weer ff in real life heb gesproken!!! Gelukkig vermaak je je nog optimaal!!

mmm.. Dat muggen verhaal komt me bekend voor.. Ben er helaas door getraumatiseert... :p

Geniet nog van je zon, maar hej maar schaatsen is ook leuk!! ;)

Veel plezier samen met Do!! Hoor haar verhalen vast snel als ze weer terug is en of het de moeite is om je op te zoeken ;)

Lfs (K) Sanne

• 16 December 2008 - 21:01

Thom:

Hey Hey

Stel het maar aan ons mam voor, denk dat je altijd wel een weekend welkom bent om te komen werken. haha;)

ik zie dat je het goed naar je zin hebt verder, houden zo!;)

groetjes,
    Thom

• 16 December 2008 - 23:23

Mirjam:

He!

Natuurlijk weer een leuk verhaal! Echt super STOM van die hoed, net goed dat ze nu haar boerderij niet meer kan runnen! Ik ben blij voor je dat Do eindelijk komt!(waarschijnlijk is ze er al op het moment dat ik dit schrijf) Veel plezier samen en een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar!

Kus Mirjam

• 17 December 2008 - 14:33

Marjo:

Hoi Marc,
    Ontzettend veel heb je al gedaan daar.Ziet er allemaal mooi uit. Geef mijn kind een dikke kus daar.
    Groetjes Marjo mama Nikki)

• 17 December 2008 - 16:01

Marjo:

nog ff dit; Ron heeft ook net je hele dagboek gelezen en is onder de indruk van je verhalen te meer omdat wij dit ook gaan doen maar dan the other way around. Als je terug bent uit down under en wij ook moet je maar eens een keertje langs komen.
    Groetjes Marjo

• 17 December 2008 - 16:52

Bianca:

Marc!!!
    Wauw wat maak jij daar toch weer van alles mee he;)
    Je hoed!!! hoe durven ze..
    Do zal nu vast gearriveerd zijn:D ze had er zo veel zin in, jij natuurlijk ook!!
    Super!!
    Geef je Do en Nikki een dikke knuffel van mij!
    En jezelf natuurlijk ook;)
    Je foto's zien er super uit! Ik ben jaloers hoor!!
    En ojaa accepteer me nou eens als reisvriendje ;)
    Bye bye kusss

• 17 December 2008 - 20:28

Dennis En Steef:

Heey Marc

Wat een verhaal weer.. we hebben er ff voor uit getrokken om het te lezen:) Maar die foto's van sidney, echt heel gaaf!! Wil je Do van ons ook heel veel plezier wensen daar. We hadden haar nog een mailtje willen sturen om haar fijne reis te wensen maar dat is helaas te laat. We hopen dat jullie echt een hele fijne tijd daar hebben samen!

Groetjes
    Dennis en Steef