Ongeluk in een kasteel
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Marc
12 Oktober 2008 | Australië, Sydney
6 okt, dag 35
Vandaag alle papieren in orde gemaakt, verzekeringen, wegenbelasting etc, kost echt veel geld, voor een half jaar kost het een kwart van de auto! Maar aangezien ik nogal een ongeluk ben, leek het me verstandig me extra te verzekeren, bij de WA in Australië worden namelijk niet de kosten van de andere auto gedekt, dus als ik een BMW X5 raak, is meteen mijn geld op..
Nicole, een van de Noorse meiden, wilde wel mee naar het zuiden trekken, maar is een beetje een rare. Heb daarom 'n briefje op een noteboard opgehangen voor een reis maat. Wilde geen Nederlanders mee, moet wel beetje het idee hebben dat ik op vakantie ben ;) Uiteindelijk rijdt Mandy mee, een (Oost) Duitse meid van 27, shag rokend en houdend van rock muziek. Heel anders dan ik, maar wil dezelfde kant op reizen, en ook alles zien. Meteen trips geboekt; raften, Withe Sundays, Fraiser Island, Magnatic Island en Dolphins Kajak. De bus pas die ik heb gewonnen meteen verzilverd, bleek $245,- waard te zijn, was dus voor even een prof danser :P
7 okt, dag 36
Vandaag was het plan om met Stefan en Steven te meeten en naar Tablelands te gaan. Helaas is hier niets van terecht gekomen en zijn we maar gaan zwemmen bij Palm Cove, ook niet verkeerd. Daarna met de jongens mee gegaan naar Port Douglas. "You again? Nice!" was de reactie die ik deze avond meerder malen gehoord heb. Was een hele gezellige avond, Steven imiteerde een koala en ik heb een gelovig meisje zoveel vragen gesteld dat ze plots verdween. Na nog wat Iers bier werd het nog gezelliger, met hoofdpijn als gevolg de volgende ochtend ;)
8 okt, dag 37
's Ochtends naar Cairns gereden, wat inkopen gedaan en vertrokken. Plan was richting Innisville. Het was nogal warm, had zin een duik toen ik een bordje BRAMSTON BEACH zag staan. Direct linksaf geslagen, en we kwamen weer uit bij een strand met Palmbomen (sorry Langens). Beetje gezwommen, gewandeld en gegeten aan het strand. Boekje gelezen en nog een bijzonder beest/ insect gezien. Aan gekko's op het toilet ben ik inmiddels wel gewend, maar dit beest.. Lijkt op een duizendpoot, oranje, 40 poten en de uiteinden lijken van staal, heel bijzonder, zie de foto.
9 okt, dag 38
Plan voor vandaag: 5:30 opstaan voor de sunrise, ontbijten en door naar Mission Beach. Sunrise was mooi!
We konden over de Highway rijden, maar volgens de reizigersbijbel (Lonely Planet) was de alternatieve route een stuk mooier. De route ging door de bananenplantages en suikerfabrieken. Deze zien er best indrukwekkend uit. Ze zijn van ijzeren golfplaten, veelal doorgeroest en ongelofelijk groot! Zoiets kan je bij ons niet voorstellen, de ARBO zou meteen binnenvallen en het pand sluiten, het doet mij denken het beeld van het Amerika 200 jaar geleden.
Na een ontbijtje in Innisville zijn we weer doorgereden. Ook vandaag hebben we ons doel niet gehaald. Wederom zag ik een bordje; ditmaal PARONELLA PARK. "Leuk, een wandelparkje"' dacht ik. Tachtig jaar geleden bleek hier ene Spanjaard, Jose Paronella, te hebben gewoond die nogal gefascineerd was van kastelen. Hij heeft de grond gekocht, en zelf twee kastelen gebouwd, en nog 5 ha verbouwd; een balzaal, picknick locatie etc. Entree was $40,-, maar omdat ik zei dat ik student was maar $28, inclusief gratis camping, een normale tour (inclusief de geschiedenis, heel interessant!), een botanic tour, een nachttour. Hiervan enkele foto's, inclusief een nest vleermuizen, grote spinnen, schildpadden voeren, echt de moeite waard! Heel veel bijzondere bomen en planten gezien, sommige bomen kunnen 1000 jaar oud worden en groeien werkelijk loodrecht omhoog, deze worden ook voor zeilschepen gebruikt.
10 okt, day 39
Van Loon had het al voorspeld; ik aan de andere kant van de weg; dat moet mis gaan. De andere kant van de weg, een bredere auto, smalle weg en een ijzeren paaltje langs de weg had tot gevolg dat mijn spiegel in stukken door de auto vloog. Kleinigheidje, maar was ff schrikken.
Na van de schrik te zijn bekomen naar Mission Beach gereden. Veel Sky-dyvers zien landen, boekje gelezen (in 't Engels!). Mission Beach was net als alle andere stranden, zand, water en veel palmbomen (nogmaals sorry Langens), maar dan een stuk groter. Aan het eind van de middag naar Tully gereden, het dorpje waar we morgen gaan raften! Gegeten, potje gekaart en gaan slapen.
11 okt, day 40
Tully Rafting!! Eerst een formulier moeten invullen waarin je verklaart dat je de organisatie niet aansprakelijk kan stellen voor dood of blijvende invaliditeit, geeft je een heel veilig gevoel, zo vlak voor vertrek....
We gingen met een grote groep, zo'n 70 man en werden daar opgedeeld in groepjes van 6 met een begeleid(st)er, de onze was Zoe, lokale meid wiens leven bestond uit: raften. Leuke boot, met drie Ieren en een Schot. De rivier was level 4, met sommige stukken level 5. Was een stuk heftiger mijn eerste raft met papa in Karintië, 9 jaar geleden. Hoge golven, watervallen, grote rotsen en dikke stroming, werkelijk genieten! Soms sloeg de boot bijna om, maar we hadden geluk. De instructeurs hadden ook een leuk grapje; bij een diepe waterval moesten we allemaal aan een kant zitten en elkaar vasthouden, ik had het vermoeden dat dit omslaan zou betekenen. Iedereen die mij een klein beetje kent, weet dat deze jongen niet zo dol is op het leven onder water. Als enige viel ik niet uit de boot, Zoe deed nog een poging me het water in te krijgen, wat niet lukte. Later een een stukje gezwommen, tot naast de boot, en Zoe uit de boot getrokken, soort van mijn revanche. Zoe wilde ook weer revanche, probeerde me later weer uit de boot te duwen, maar aangezien ze 1. Vrouw is. 2. 165cm en 3. nog geen 60kg, lag Zoe voor de tweede keer in het water, erg leuk :)
Zelf nog een angst overwonnen; ben van een 5 meter hoge rots afgesprongen in het water, weliswaar met een zwemvest, maar toch. Na afloop nog met een Engels stel zitten buurten, naar Mission Beach gereden om te gaan eten, en een kratje bier gehaald voor bij de maaltijd. Veel tentjes hebben BYO (Bring Your Own) wat betekend dat je eigen alcohol meeneemt, zou Rinus ook moeten invoeren ;) Nog even naar het strand gegaan, een kroegje in, en op tijd gaan pitten.
12 okt (vandaag), dag 41
Vroeg wakker en naar strand gegaan. Boekje gelezen, dadelijk eten en slapen, het weer is niet super, dus kunnen niet veel doen. Ik merkt nu wel het verschil tussen reizen met de jongens en nu met Mandy. Haar Engels is iets minder en ze is een stuk minder spraakzaam als de mensen waarmee ik me normaal omgeef. Gelukkig kom ik genoeg andere mensen tegen, komen de jongens over een week of 5 weer, en mijn schat over 9 weken! :)
Net wel een groep dolfijnen in de zee zien zwemmen, helaas van een grote afstand, maar toch leuk om te zien!
Groetjes, en laat maar veel berichtjes achter, vind ik altijd super gaaf om te lezen1 :D
12 Oktober 2008 - 12:05
Mirjam:
Toch altijd weer leuk om te lezen allemaal! Ook de foto's zijn gaaf!
Kus Mirjam -
12 Oktober 2008 - 13:03
Jennie:
Wat gaaf wat je daar allemaal meemaakt en ziet! Leuk om alles te lezen!
Liefs Jennie -
12 Oktober 2008 - 18:09
Mandy:
Leuk leuk leuk!! En tja, reizen met een maatje dat Mandy heet moet altijd leuk zijn!;) -
12 Oktober 2008 - 20:04
Britte:
Jeetje jij hebt het echt wel helemaal heerlijk zo te zien en te lezen!
Super zeg! Je ziet er ook echt gewoon heel goed uit! Lekker uitgerust ;)
Geniet ervan! Liefs xxx Britte -
12 Oktober 2008 - 20:46
Juuud:
Marc!!
Echt weer super gave verhalen!! Ik zit er hier gewoon van te genieten, hoe relaxt jij t daar hebt!
Kuskus -
13 Oktober 2008 - 06:30
Hanneke:
He marc,
Zo te horen gaat het echt erg goed met je.. Gaaf man al die dingen die je doet. Ik vind het echt knap da je dit zo allemaal doet, en dan ook nog alleen.. Echt gaaf, ik zou het echt nie kunnen.
Maar kei veel plezier nog en geniet er nog van.
Dikke (K) -
13 Oktober 2008 - 14:04
Sanne T:
Heee!
Ik ben blij dat alles goed gaat daar!
Succes met alles en have fun!!
xxx -
13 Oktober 2008 - 17:23
Dennis En Steef:
Hey Marc
Leuk hoedje bij het raften.. haha maar wel heel gaaf dat je dat gedaan hebt:P Van die enge spin op de foto ben ik(steef uiteraard:P) wel een btje geschrokken hoor;)
Groetjes
Dennis en Steef -
13 Oktober 2008 - 17:50
Vloo:
Hey Kerel,
Ik heb liever dat je heelhuids van je trip kan genieten, dan dat ik gelijk krijg. Doe je een beetje voorzichtig! ;)
Wel weer super om te lezen en te zien wat jij daar allemaal mee maakt. Hier gaat het leven zijn gangetje en jij zit/ligt/staat daar maar extreem te relaxen en te genieten.
Zou toch wel een paar weekjes met je willen ruilen :)
Wij ploeteren voorlopig nog wel ff door. Blijf leuke/mooie dingen doen en hou ons vooral op de hoogte!
Groetjes
Joost en Joyce -
14 Oktober 2008 - 17:57
Langens:
Hey Vakantieganger, ( wederom met een gevoel van jaloezie :) )
Waarom sta ik er niet raar van te kijken dat Vloo daarin gelijk krijgt?? Haha nee geintje.. hoop echter wel dat je de andere spiegel wel heel laat..
Blijf vooral deze verhalen schrijven! Het is elke keer weer leuk om je avonturen te lezen!
Voor ons is het een stuk lastiger om verhalen te schrijven.. In anderhalve maand Veghel veranderd er immers niet zoveel.
Doe rustig aan en geniet vooral van alles wat je mee maakt. En onthou.. Het leukste gedeelte van je reis komt nog in NIEUW ZEELAND!
Heel veel plezier en spreek je snel!!!!
Gr Stefan -
17 Oktober 2008 - 13:19
Steph:
Hee Marc!
Ik ben weer een beetje bij me lezen, ik was al 3 pagina's achtergeraakt.. Snorriee!
Mooi om te zien dat je altijd nog geniet, ik kijk zo ook nog ff de foto's erbij, natuurlijk hoor ik alle verhalen van Do tussendoor en zie ik wel eens wat filmpjes en foto's. Superleuk! Ik wordt er helemaal blij van, dat zo allemaal te zien, supergaaf! Fijn dat genoeg mensen om je heen zijn waar je het gezellig mee hebt, maarja, dat had ik ook wel verwacht vantevoren;)
Tot wederhorens! XXX -
19 Oktober 2008 - 01:04
Lieke:
echt super leuk dat je me vrijdag hebt gebeld (en donderdag ;)) ik heb nog even na die foto gekeken van je zwembroek, en je schoenen passen er inderdaad goed bij haha.
kus Lieke -
22 Oktober 2008 - 09:40
Colette:
heeeej marciiee:)
heeel vies beest maar jij moet er weer een foto van maken ik zou hard wegrennen hahah:D
nog niet tegen een bwm aan gereden;)!
Nog heel veel plezier daar! (hoe zit het trouwens met de feesten daar:P)
dikke kussen colette!!:)